Ortodontia (aparate dentare) este ramura stomatologiei care se ocupa cu aliniera dintilor si corectarea mscaturii. Aceasta specializare prezinta de asemenea, o ramura care se ocupa cu ortopedia dento-faciala si anume a ghidarii cresterii oaselor maxilare. Aparatele dentare pot fi fixe sau mobilizabile. Ortopedia dento-faciala se preteaza si copiilor, motiv pentru care un consult ortodontic la copii este imperios necesar.

Medicii nostri sunt instruiti in protocoalele de excelenta terapeutica FACE, cele mai exigente si avansate de pe piata.

Tipul de ortodontie practicat in cadrul clinicii MSmile Orto

In calitate de ortodonti specializati in clinica noastra stomatologica din Cluj-Napoca, avem o abordare holistica pentru imbunatatirea sanatatii dentare. Alinierea corecta a dintilor (tratament ortodontic) este doar inceputul - ne straduim sa asiguram o muscatura corecta si sa rezolvam problemele legate de articulatia temporor-mandibulara pentru a imbunatati masticatia si pentru a preveni eventualele inconveniente pe termen lung dar si imbunatatirea trasaturilor fetei.

Tratamentele ortodontice realizate variaza, in functie de caz, de la simpla aliniere dentara prin bracketi sau aparate invizibile, pana la obtinerea stabilitatii ortopedice a articulatiei temporo-mandibulare sau pregatirea ortodontica in vederea realizarii operatiei de chirurgie ortognata.

Articulatia temporomandibulara (ATM)

Stiai ca aproximativ 70% din populatie are probleme cu articulatia gurii/muscatura? Noi oferim tratamente ortodontice eficiente astfel incat probleme tale sa fie rezolvate cat mai rapid si la un cost corect.

Aparate dentare - Servicii

La Clinica Stomatologica MSmile Orto (Ortodontie Cluj-Napoca - Ortodont Cluj) lucram cu toate tipurile de aparate dentare.
Aparat fix metalic clasic

Aparatele metalice sunt foarte versatile si potrivite oricarui tip de tratament ortodontic. Bracketii sunt pozitionati pe exteriorul dintilor. Prezinta avantajul costului mai redus dar si al faptului ca este indragit de copii, adolescenti prin elasticele colorate pe care si le pot alege la fiecare activare.

Aparat fix metalic autoligaturant

Acest tip de aparat este asemanator cu cel clasic metalic. Nu necesita elastice, motiv pentru care acesta ramane activ mai multa vreme. Avantajul major al acestui tip de aparat este reprezentat de faptul ca miscarile dentare se produc mai eficient.

Aparat fix fizionomic

Preferat in special de catre adulti, aparatul dentar fix fizionomic poate fi ceramic sau safir.Este un aparat care este mult mai discret in timpul surasului si vorbire.

Gutiere de aliniere transparente (Spark/Invisalign)

Reprezinta o solutie de ultima generatie in tratamentul ortodontic. Prezinta o estetica superioara si presupune vizite mult mai rare. De asemenea, prezinta avantajul major de a elimina restrictiile alimentare care apar in cazul tratamentului ortodontic fix.

Beneficii ale tratamentului in Clinica Stomatologica MSmile Orto Cluj-Napoca

  • Tratament ortodontic profesionist, la standarde occidentale
  • Medici care au participat la cursuri si certificari internationale
  • Medici cu certificare internationala FACE
  • Clinica MSmile Orto are cabinetele dotate cu tehnologie de ultima ora
  • Experienta in tratamente ortodontice complexe
  • Planul de tratament este explicat in detaliu
  • Fiecare caz este atent analizat prin diferite mijloace complementare
  • Nu exista costuri ascunse
  • Se realizeaza un deviz cu toate etapele si costurile inainte de inceperea tratamentului
  • Se poate achita in rate

Intrebari si raspunsuri

Cat costa un aparat dentar?
Se poate achita aparatul dentar in rate?
Cat timp dureaza un tratament ortodontic?
De la ce varsta este recomandat un consult ortodontic?
Tratamentul ortodontic este dureros?
Cum va afecta un tratament ortodontic rutina zilnica?
Cand este nevoie de chirurgie ortognatica?
Care sunt cerintele de intretinere dupa indepartarea aparatului?
De ce sa aleg Clinica Stomatologica MSmile Orto?
La Clinica Stomatologica MSmile Orto Cluj-Napoca suntem gata sa te ajutam cu problemele tale ortodontice!