Chirurgia ortognatica Cluj-Napoca

chirurgie ortognatica

In calatoria catre un zambet perfect, multi oameni se confrunta cu provocari legate de alinierea corecta a maxilarelor si a fetei. Chirurgia ortognatica se dovedeste a fi o solutie revolutionara pentru aceste probleme, oferind nu doar estetica, ci si beneficii semnificative pentru sanatatea generala.

Ce este Chirurgia Ortognatica?

Chirurgia ortognatica este o interventie chirurgicala complexa, conceputa pentru a corecta deformarile maxilarelor si a fetei, astfel incat sa obtii nu doar un zambet frumos, ci si o functionalitate optima. Aceasta procedura este personalizata pentru fiecare pacient, abordand probleme precum malocluzii, disfunctii ale articulatiei temporomandibulare si asimetrii faciale.

chirurgie ortognatica ortognata
Chirurgie ortognatica - ortodont
Beneficii estetice si functionale
 • Estetica Impecabila: Chirurgia ortognatica imbunatateste considerabil estetica fetei si aliniaza corect maxilarele, rezultand un zambet armonios si plin de incredere.
 • Restaurarea Functionalitatii: In plus fata de aspectul estetic, aceasta procedura ajuta la imbunatatirea functionalitatii sistemului dento-maxilar. Pacientii pot experimenta o mestecare mai eficienta si o vorbire clara.
 • Imbunatatirea Respiratiei: Chirurgia ortognatica poate rezolva problemele legate de devierile septului nazal sau ale altor structuri, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii respiratiei.
 • Tratarea Disfunctiilor Articulatiei Temporomandibulare: Pentru cei care sufera de durere sau discomfort in zona maxilarului, chirurgia ortognatica poate oferi o solutie durabila si eficienta.
Experienta cu Chirurgia Ortognatica

Pregatirea pentru chirurgia ortognatica incepe cu evaluarea amanuntita a starii tale de sanatate si a necesitatilor specifice. Echipa noastra de ortodonti experimentati si profesionisti medicali va lucra indeaproape cu tine pentru a crea un plan personalizat si pentru a raspunde tuturor intrebarilor tale.

Procedura in sine este realizata cu tehnologii de ultima generatie, iar perioada de recuperare este gestionata cu atentie pentru a te asigura ca revii la activitatile tale zilnice cat mai rapid si confortabil posibil.

TIPURI DE MALOCLUZIE

Atunci cand exista o discrepanta intre pozitia oaselor maxilare si a maxilarului, apare ceea ce se numeste malocluzie (o muscatura defectuoasa) care poate fi de diferite tipuri:

 • Clasa 2: cunoscuta si sub denumirea de retrognatism mandibular sau prognatism maxilar. Aceasta apare atunci cand maxilarul este avansat in raport cu maxilarul inferior.
 • Clasa 3:: cunoscuta si sub denumirea de prognatism mandibular. Apare atunci cand maxilarul inferior este avansat in raport cu maxilarul superior.
 • Asimetrie faciala: atunci cand o parte sau o portiune a unei parti a fetei este decompensata in raport cu cealalta.
 • Zambet gingival:: atunci cand se arata exces de tesut gingival (sau gingie) cand se zambeste.
Cat dureaza tratamentul pentru chirurgia ortognata?

Cele mai multe anomalii dento-maxilare, au atat o componenta osoasa cat si una dentara (aparat dentar). Corectia acestora necesita un tratament atat ortodontic (aparat dentar) cat si chirurgical. Durata medie a unui tratament care include si chirurgia ortognata este de 2.5-3 ani.

Care sunt etapele unui tratament pentru chirurgia ortognata?
 • Etapa I: consultul initial - realizat de ortodont si medic chirurg
 • Etapa II: tratamentul ortodontic de pregatire - aplicarea unui aparat ortodontic in vederea repozitionari dintilor in pozitia optima. Durata medie pentru aceasta etapa este intre 12 - 24 luni.
 • Etapa III: corectia pozitiei maxilarului/maxilarelor (chirurgia ortognata) - se pozitioneaza maxilarele in raport cu celellate oase faciale sau a raportului inter-maxilar. Durata variaza intre 45 de minute, pacientul va fi sub anestezie generala pe toata perioada.
 • Etapa IV: tratament ortodontic post-operator - aparatul dentar va fi mentinut pentru a facilita corectiile dentare minore. Durata medie pentru aceasta etapa este de 6-9 luni
Descopera Increderea prin Zambetul Tau Nou!

Chirurgia ortognatica este un pas semnificativ spre transformarea completa a zambetului si a vietii tale. Este o investitie in tine insuti, aducand beneficii atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Contacteaza-ne pentru a programa o consultare si descopera cum chirurgia ortognatica poate fi cheia pentru un zambet perfect si o viata plina de incredere!

Ortodontul joaca un rol esential in pregătirea si coordonarea tratamentului in chirurgia ortognatica, contribuind la alinierea corecta a dintilor si asigurand o baza solida pentru interventia chirurgicala ulterioara.

La clinica stomatologica MSmile Orto axata pe tratamentele ortodontice te pregatim pentru tot procesul de inaine si dupa chirurgia ortognatica.

Prin aceasta nota, cititorul este informat ca informatiile furnizate in acest articol medical sunt destinate exclusiv scopurilor reclama, marketing, educationale si informative. Cititorul recunoaste ca orice interpretare sau actiune bazata pe aceste informatii este de responsabilitatea sa exclusiva. Autorul si administratorul blogului nu isi asuma nicio raspundere pentru consecintele deciziilor luate de cititori pe baza acestor informatii. Este recomandat consultul cu un profesionist medical pentru evaluarea individuala a situatiei de sanatate.