Pedodontia este ramura stomatologiei in care se efectueaza tratamente dentare asupra copiilor. Ca si practica, necesita pe langa abilitatile medicale dobandite si abilitati de comunicare potrivite pentru cei mici.

Dintii de lapte nu trebuie neglijati, chiar daca se inlocuiesc, fiindca au un rol important in masticatie si in dezvoltarea armonioasa a oaselor maxilare.

Servicii

La Clinica Stomatologica MSmile Orto lucram cu toate tipurile de aparate dentare.
Sigilare dentara

Sigilarea dentara este un procedeu de preventie a cariilor dentare. Sigilarile se pot face atat pe dintii permanenti cat si pe dintii de lapte. Ca si procedura, se aplica un strat foarte subtire material biocompatibil care intra in santurile dintilor din zonele laterale, protejandu-i de carii.

Periajul si fluorizarea

Fluorul este un mineral care are un efect benefic asupra sanatatii dentare. Acesta ajuta la prevenirea aparitiei cariilor si la intarirea smaltului dentar. Tratamentul consta in aplicarea unui gel ce contine fluor pe suprafetele dentare si mentinerea acestuia un timp cat mai indelungat.

Obturatii (plombe)

Chiar daca se inlocuiesc, dintii de lapte trebuie tratati atunci cand prezinta o problema. Cariile dintilor temporari evolueaza extrem de repede si trebuie depistate din timp. La clinica MSmile Orto folosim doar materiale biocompatibile pentru realizarea plombelor.

Tratamente de canal

Dintii de lapte au un rol foarte important in dezvoltarea armonioasa a oaselor maxilare motiv pentru care acestia trebuie pastrati pe arcada chiar daca uneori prezinta carii care afecteaza nervul dintelui. La clinica MSmile Orto dintii de lapte sunt tratati intr-un mediu cat mai sigur si prietenos pentru copilul tau.

Coroane pedodontice

Atunci cand dintele de lapte prezinta o distructie foarte mare, se aplica o coroana pedodontica pentru a-i reface forma si functia initiala. Aceste tipuri de restaurari sunt foarte utile mai ales in cazul dintilor frontali cand sunt foarte afectati de carie.

Beneficii ale tratamentului in Clinica Stomatologica MSmile Orto Cluj-Napoca

  • Climat prietenos si sigur
  • Experienta in tratamentele dentare ale copiilor
  • Materiale si tehnici moderne de tratament
  • Rabdare si empatie

Intrebari si raspunsuri

De la ce varsta se poate face primul consult stomatologic?
Cand ar trebui sa incep periajul dentar?
Cum pot gestiona frica copilului meu in timpul vizitei la medicul stomatolog?
Ce semne ar putea indica probleme dentare la copilul meu?
La Clinica Stomatologica MSmile Orto suntem gata sa te ajutam cu problemele tale ortodontice!