Acest tip de tratament (Invisalign/Spark/FACE) oferit de Clinica MSmile Orto este solutia de ultima generatie in tratamentul ortodontic. Se preteaza inclusiv persoanelor care au un program foarte incarcat sau care locuiesc in afara tarii sau la distanta de medicul ortodont.

In clinica de ortodontie MSmile Orto, medicii nostri specialisti ortodonti lucreaza cu mai multe tipuri de alignere dentare iar tratamentul poate sa fie adaptat in functie de bugetul si problemele ortodontice ale pacientului. Te asteptam la o consultatie ortodontica pentru a afla care tip de aligner/tratament este potrivit pentru tine.

Aparat dentar Invisalign

Tehnologia Invisalign este un sistem de ortodontie invizibila care ajuta la corectarea pozitiei dintilor fara utilizarea clasicului aparat dentar cu bracketuri și sarme metalice. În loc de acestea, Invisalign foloseste o serie de gutiere transparente si detasabile, numite alignere, care sunt create special pentru fiecare pacient.

Cum functioneaza tehnologia Invisalign?

Procesul incepe cu o evaluare detaliata a pacientului, in care sunt realizate fotografii si scanari ale dintilor. Aceste date sunt apoi utilizate pentru a crea un plan personalizat de tratament. Cu ajutorul tehnologiei computerizate avansate, fiecare etapa a miscării dintilor este planificata in detaliu. In timpul tratamentului Invisalign (gutiere alignere), pacientii vor purta mai multe serii de gutiere, fiecare set fiind folosit pentru o perioada de timp stabilita de medicul ortodont. Pe masura ce pacientul trece de la o serie la alta, gutierele se vor ajusta treptat pozitiei dintilor, corectand astfel problemele ortodontice intr-un mod eficient.

Realizarea planului de tratament Invisalign Cluj

Utilizand imaginea digitala 3D a danturii pacientului, specialistul ortodont poate incepe planificarea tratamentului. Aceasta etapa poate implica determinarea numarului necesar de aliniatori, stabilirea pozitiei corecte a dintilor si estimarea duratei tratamentului. Gutierele Invisalign sunt produse printr-o tehnologie avansata de imprimare 3D. Prin utilizarea imaginii digitale a danturii pacientului, un software specializat imparte procesul de aliniere a dintilor in mai multe etape distincte. Pe baza acestor etape, se creeaza un set de aliniatori personalizati pentru fiecare pas al tratamentului. Productia aparatului dentar personalizat se realizeaza in Statele Unite ale Americii.

Intrebari si raspunsuri

Ce sunt gutierele de aliniere?
Cum functioneaza gutierele de aliniere?
Care este diferenta intre gutierele de aliniere si aparatele dentare traditionale?
Cat timp trebuie sa port gutierele de aliniere pe zi?
Cat de des trebuie schimbate gutierele de aliniere?
Sunt dureroase gutierele de aliniere?
Cine poate folosi gutierele de aliniere?
La Clinica Stomatologica MSmile Orto Cluj-Napoca suntem gata sa te ajutam cu problemele tale ortodontice!